Tärkeää tietoa vanhemmille

Lisätietoja rippikoulusta ja tapaamisista saat riparin omilta vetäjiltä. Muissa asioissa ole yhteydessä riparit.olarinseurakunta(at)evl.fi

Rippikoulu koskee koko perhettä. Ripari on nuorelle iso juttu, joka osuu tärkeään ikävaiheeseen itsenäistymisen ja aikuistumisen kannalta. Siksi on tärkeää, että vanhemmat ovat osaltaan mukana nuoren rippikoulussa ilmoittautumisesta alkaen aina konfirmaatiojuhlaan saakka.

Nuori on tervetullut rippikouluun, vaikka häntä ei olisi kastettu. Konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä ja tähän tarvitaan huoltajien suostumus. Kirkon jäsenyys tarkoittaa myös sitä, että nuori osallistuu koulussa oman uskonnon opetukseen.

Jokainen rippikoulu käynnistyy jo talven aikana tapaamisissa. Tapaamisajoista tulee tarkempaa tietoa myöhemmin rippikoulukohtaisesti jokaisen rippikoulun vetäjiltä. Rippikoulu vaatii läsnäoloa ja sitoutumista sekä leirijaksoon että kaikkiin muihinkin tapaamisiin. Jos nuori joutuu tärkeästä syystä olemaan poissa riparitapaamisesta, poissaolo täytyy korvata. Jos rippikoulun käymiseen vaadittava tuntimäärä ei toteudu, konfirmaatio siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Kun ehtoollisopetusta rippikoulussa on annettu, on mahdollista, että riparilaiset käyvät ohjaajansa johdolla ehtoollisella jo rippikoulun aikana. Tästä mahdollisuudesta on hyvä jutella kotona. Rippikoulun käytyään nuoren on mahdollista osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Lapset voivat kuitenkin saada ehtoollista tullessaan ehtoollispöytään vanhempiensa tai kummiensa kanssa. Samaan tapaan rippikoulu opettajat ovat kristillisiä kasvattajia jo rippikoulun aikana.

Tilaisuudet vanhemmille

Vanhemmille suunnattuja tilaisuuksia ovat yhteinen kasvatusilta keväällä 2024 ja ryhmäkohtaisen starttitapahtuman vanhempainilta. Näistä kerrotaan tarkemmin kirjeessä, jossa ilmoitetaan, mihin rippikouluryhmään nuori on päässyt. Tapaamisissa voi olla ryhmäkohtaisia eroja.

Rippikoulun maksaminen

Rippikoulu laskut lähetetään hiihtolomarippikoulujen osalta tammikuussa ja kesän rippikoulujen osalta huhti-toukokuussa 2024.

Laskut tulevat seurakunnan asiointipalveluun. Palveluun kirjauduttiin ilmoittautumisen yhteydessä ja pääset sinne Espoon seurakuntien nettisivun oikeasta ylälaidasta. Saat ilmoituksen tulleesta laskusta sekä sähköpostiin että tekstivietillä. Laskua ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä laskua voi jakaa useaan erään.

Jos olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksen, linkki sen uusimiseen löytyy asiointipalvelusta.

 

 

Mitä rippikoulu maksaa?

Rippikoulujen hinnat vaihtelevat rippikoulutyypin mukaan. Rippikoulumaksu kattaa rippikouluopetuksen, oppimateriaalit, vakuutuksen, kuljetukset sekä täysihoidon leirikeskuksessa. Maksut kattavat vain pienen osan todellisista kustannuksista.

Vuonna 2024 rippikoulujen hinnat ovat:
•    leirimuotoinen rippikoulu 180 €
•    teemarippikoulu 250 €, mikäli teeman mukainen ohjelma aiheuttaa lisäkustannuksia (mm. laskettelu, seikkailu)
•    kaupunkiripari 70 €

Maksaminen tapahtuu seurakuntien sähköisessä asioinnissa. Paperilasku on mahdollista tilata
ja se lähetetään automaattisesti, jos laskua ei ole maksettu seurakuntien sähköisessä asioinnissa eräpäivään mennessä.
Paperilaskusta (myös sähköisesti toimitetusta, esim. ekirje) veloitamme 5 euron laskutuslisän.

Maksuvapautus

Maksuvapautusta tai -alennusta voi anoa taloudellisin perustein. Maksuvapautusta kannattaa rohkeasti hakea. Vapautusta voidaan myöntää enintään 180 euroa. Tarkempia tietoja maksuvapautuksesta saa seurakunnista. Maksuvapautus haetaan aina siitä Espoon seurakunnasta, joka rippikoulun järjestää. Toivomme, että laskutuksen takia maksuvapautusta haetaan 31.3.2024 mennessä.

Olarin seurakunta, Päivi Korppi, Rälssitilankuja 1, 02200 Espoo / PL122, 02201 Espoo.