Tärkeää tietoa vanhemmille

Lisätietoja rippikoulusta ja tapaamisista saat riparin omilta vetäjiltä. Muissa asioissa ole yhteydessä riparit.olarinseurakunta(at)evl.fi

Rippikoulu koskee koko perhettä. Ripari on nuorelle iso juttu, joka osuu tärkeään ikävaiheeseen itsenäistymisen ja aikuistumisen kannalta. Siksi on tärkeää, että vanhemmat ovat osaltaan mukana nuoren rippikoulussa ilmoittautumisesta alkaen aina konfirmaatiojuhlaan saakka.

Nuori on tervetullut rippikouluun, vaikka häntä ei olisi kastettu. Konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä ja tähän tarvitaan huoltajien suostumus. Kirkon jäsenyys tarkoittaa myös sitä, että nuori osallistuu koulussa oman uskonnon opetukseen.

Jokainen rippikoulu käynnistyy jo talven aikana tapaamisissa. Tapaamisajoista tulee tarkempaa tietoa myöhemmin rippikoulukohtaisesti jokaisen rippikoulun vetäjiltä. Rippikoulu vaatii läsnäoloa ja sitoutumista sekä leirijaksoon että kaikkiin muihinkin tapaamisiin. Jos nuori joutuu tärkeästä syystä olemaan poissa riparitapaamisesta, poissaolo täytyy korvata. Jos rippikoulun käymiseen vaadittava tuntimäärä ei toteudu, konfirmaatio siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Kun ehtoollisopetusta rippikoulussa on annettu, on mahdollista, että riparilaiset käyvät ohjaajansa johdolla ehtoollisella jo rippikoulun aikana. Tästä mahdollisuudesta on hyvä jutella kotona. Rippikoulun käytyään nuoren on mahdollista osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Lapset voivat kuitenkin saada ehtoollista tullessaan ehtoollispöytään vanhempiensa tai kummiensa kanssa. Samaan tapaan rippikoulu opettajat ovat kristillisiä kasvattajia jo rippikoulun aikana.

Tilaisuudet vanhemmille

Vanhemmille suunnattuja tilaisuuksia ovat yhteinen kasvatusilta keväällä 2022 ja ryhmäkohtaisen starttitapahtuman vanhempainilta. Näistä kerrotaan tarkemmin kirjeessä, jossa ilmoitetaan, mihin rippikouluryhmään nuori on päässyt. Tapaamisissa voi olla ryhmäkohtaisia eroja.

Rippikoulun maksaminen

Rippikoulu laskut lähetetään hiihtolomarippikoulujen osalta tammikuussa ja kesän rippikoulujen osalta huhti-toukokuussa 2022.

Laskut tulevat seurakunnan asiointipalveluun. Palveluun kirjauduttiin ilmoittautumisen yhteydessä ja pääset sinne Espoon seurakuntien nettisivun oikeasta ylälaidasta. Saat ilmoituksen tulleesta laskusta sekä sähköpostiin että tekstivietillä. Laskua ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä laskua voi jakaa useaan erään.

Jos olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksen, linkki sen uusimiseen löytyy asiointipalvelusta.

 

 

Mitä rippikoulu maksaa?

Rippikoulujen hinnat vaihtelevat rippikoulutyypin mukaan. Vuonna 2022 leirimuotoinen rippikoulu maksaa 180 €, harrasterippikoulu (laskettelu, seikkailu) 250 € ja kaupunkiripari 70 €.
Rippikoulumaksu kattaa rippikouluopetuksen, oppimateriaalit, vakuutuksen, kuljetukset sekä täysihoidon leirikeskuksessa. Lasketteluriparin hissilippu EI kuulu hintaan.

Mikäli nuori peruuttaa osallistumisensa rippikouluun muun kuin ylivoimaisen esteen (sairaus tms.) takia alle kuukautta ennen leirijaksoa, ei maksettua leirimaksua palauteta.

Maksuvapautusta tai -alennusta voi anoa taloudellisin perustein. Vapautusta voidaan myöntää enintään 180€.

Olarin seurakunta, Päivi Korppi, Olarinluoma 4 / PL122, 02201 Espoo.