Ohjeita sähköiseen asiointiin kirjautumiseen ja ilmoittautumisen tekemiseen 

Rippikouluilmoittautuminen

 1. Klikkaa ilmoittautumisen linkkiä
 2. Avautuu sähköisen asioinnin ohjesivulue se huolellisesti ja ihan sivun alalaidassa klikkaa ”Kirjaudu sisään”-painiketta. Mikäli haluat vaihtaa asiointikieltä, klikkaa kielen nimeä oikeassa yläkulmassa. On suotavaa, että kieli vaihdetaan tässä vaiheessa, ennen kun on klikattu ”Kirjaudu sisään”-painiketta. 
 3. Käyttäjätunnus ja salasana 
  1. Mikäli sinulla on jo käyttäjätunnus ja salasana, kirjaa ne omiin kohtiinsa ja klikkaa ”Kirjaudu sisään”. Ilmoittautumislomake aukeaa.
  1. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus ja salasana, mutta olet unohtanut ne, klikkaa ”Unohditko käyttäjätunnuksesi ja salasanasi”. Voit päivittää uuden salasanan, joko tilaamasi sähköpostin kautta tai tekemällä tunnistautumisen uudestaan suomi.fi-palvelun kauttaHuom Huom Huom!!! Kun vaihdat salasanan, tarkista myös käyttäjätunnuksesi, tunnus näkyy salasana-sähköpostiviestin aihe-kentässä sekä viestissä, ensimmäisessä lauseessa. Suomi.fi-palvelun kautta uudelleen tunnistautumisessa käyttäjätunnus näkyy nimikkeellä ”tunnus” samassa näkymässä, jossa salasana vaihdetaan. Kirjaudu tunnuksilla sisään. Ilmoittautumislomake aukeaa.  
  1. Mikäli sinulla ei ole ollenkaan käyttäjätunnusta, klikkaa ”Ei vielä tiliä? Rekisteröidy tästä”. Luo oma käyttäjätunnus ja salasana. Kirjaudu tunnuksilla sisään. Ilmoittautumislomake aukeaa. 
  1. Huomioitavaa!!!!: Käyttäjätunnus on henkilökohtainen, ei perhekohtainen. On suositeltavaa, että rippikoululaisen huoltaja tunnistautuu ja siten suorittaa ilmoittautumisen. Tällöin huoltajan ei tarvitse enää maksuvaiheessa luoda tunnuksia, vaan hän voi käyttää jo luotuja tunnuksia kirjautuessaan sähköiseen asiointiin maksaakseen laskun. Laskua ei saa lähettää alaikäisen sähköiseen asiointiin. Muista ottaa itsellesi ylös käyttäjätunnus ja salasana. 
 4.  Valitse tilaisuudet.  
  1. Klikkaa tilaisuutta, jolloin se siirtyy oikealle palstalle valituksi. Lisää tilaisuudet paremmuusjärjestyksessä eli ensimmäisenä se, joka olisi itsellesi mieluisin/sopivin vaihtoehto. 
  1. Voit tehdä valinnat Kaverikoodia käyttäen. Jo ilmoittautunut ja siten leirivalinnat tehnyt kaveri on antanut sinulle kaverikoodin. Klikkaa lomakkeella harmaata kaverikoodi-laatikkoa. Laatikko muuttuu vihreäksi ja sen alle ilmestyy tyhjä kenttä. Täytä kenttään kaveriltasi saamasi kaverikoodi. Kaverin tekemät valinnat ilmestyvät automaattisesti ilmoittautumislomakkeelle. Kaverikoodilla ilmoittautuessa tilaisuusvalintoja ei voi muuttaa. 
 5. Klikkaa ”Jatka lomakkeelle”. 
 6. Mikäli vaihdat asiointikielen vasta tässä vaiheessa, saattaa osa kysymyksistä olla toisella kielellä. Klikkaa ”Palaa tapahtuminen valintaan” ja sitten uudestaan ”Jatka lomakkeelle”. Nyt kysymykset näkyvät kaikki valitsemallasi kielellä. 
 7. Täytä ilmoittautumislomake. Punaisella tähdellä merkityt kysymykset ovat pakollisia. Voit aina keskeyttää lomakkeen täyttämisen (Keskeytä-painike) tai palata tapahtumien valintaan (Palaa tapahtumien valintaan-painike. 
 8. Klikkaa ”Jatka tietojen tarkastukseen” ja tarkasta tiedot. Voit keskeyttää lomakkeen täyttämisen (Keskeytä-painike) tai muokata täyttämiäsi tietoja klikkaamalla ”Muokkaa lomaketta”-painiketta. 
 9. Klikkaa ”Ilmoittaudu”. 
 10. Saat ilmoittautumisesta vahvistusviestin. Viesti tulee sen henkilön sähköpostiin, joka on kirjautunut sähköiseen asiointiin ja tehnyt ilmoittautumisen. Samoin ilmoittautuminen näkyy tämän henkilön sähköisessä asioinnissa, jossa myös näkyy se tieto, mihin leiriin rippikoululainen on jaon jälkeen hyväksytty. 
 11. Kirjaudu ulos sähköisestä asioinnista, klikkaamalla oikealla yläkulmassa olevaa ”Kirjaudu ulos”-painiketta. 

  ——–

 12. Maksettava lasku ilmestyy ajallaan ”Maksamattomat laskut”-välilehdelle 1. huoltajan sähköiseen asiointiin. Maksettavasta laskusta ilmoitetaan 1. huoltajalle tekstiviestitse ja sähköpostitse.