Näin ilmoittaudut

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareihin on lokakuussa 2020

Rippikoulujen tarkat ajat ja tiedot päivittyvät näille sivustoille. Lisätietoja riparit.olarinseurakunta(at)evl.fi

Keskustele perheesi kanssa sopivista rippikouluajankohdista. Huomaa leirijakson ohella katsoa myös konfirmaatiopäivä. Rippikoulu sisältää lisäksi muita kokoontumisia vuoden mittaan, joista saat tietoa myöhemmin rippikoulusi ohjaajilta. Rippikoulun käyminen edellyttää, että nuori on leirijaksolla paikalla koko ajan ja muutenkin osallistuu rippikouluun koko sen keston ajan. Valitse kolme sinulle ja perheellesi (sekä mahdolliselle kaverillesi) sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Muista merkitä kaikki kolme, oikeasti sinulle sopivaa vaihtoehtoa.

Kaverikoodilla kolme ystävää voi sitoa toisensa yhteen. Ensimmäinen ilmoittautuja saa kaverikoodin ilmoittautumisensa yhteydessä. Kaverikoodin voi antaa maksimissaan kahdelle ystävälle, jotka käyttävät sitä ilmoittautumisessa. Näin nämä kolme ystävää pääsevät varmasti samaan rippikouluryhmään.

Rippikoulujaon suorittaa tietokone, joka huomioi mm. valittujen vaihtoehtojen ensisijaisuusjärjestyksen, kaverikoodit, ryhmäkoon, tyttöjen ja poikien määrällisen suhteen. Ilmoitautumisjärjestyksellä EI ole väliä, ensimmäisenä ja viimeisenä ilmoittautuneet ovat samalla viivalla. Ryhmäjako tehdään marraskuussa. Joulukuussa lähetetään kirje, jossa kerrotaan mihin ryhmään on päässyt ja muuta lisätietoa.

Ryhmien vaihtoja teemme riparijaon jälkeen ainoastaan pakottavista syistä. Vaihtoa voi anoa ainoastaan vaihtolomakkeella.

Entä, jos en kuulu kirkkoon? Olet yhtä tervetullut rippikouluun, kuin kirkkoon kuuluvat. Rippikoulun voit käydä vaikka et liittyisikään kirkkoon. Konfirmaatioon osallistuminen ja ehtoollisella käyminen edellyttävät kuitenkin kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Miten kirkkoon liitytään? Jos haluat liittyä kirkkoon ja huoltajasi antavat siihen suostumuksensa, alle 15 vuotiaana sinut voidaan kastaa rippikoulun aikana (ellei sinua ole aiemmin kastettu) ja liitää seurakunnan jäseneksi. Tai jos olet ehtinyt täyttää 15 vuotta ennen rippikoulun alkua, voidaan sinut kastaa rippikoulun jälkeen. Kasteesta ja kirkkoon liittymisestä keskustellaan ja sovitaan oman rippikoulusi papin kanssa.

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste.